• Home
 • Pacienti
 • Osteopati
 • Membri de onoare
 • Gasiti un osteopat
 • Osteopatia în lume
 • Contact
 • Această profesie a fost reglementată în Africa de Sud începând cu 1974. Legea a fost adoptată de Consiliul Allied Health Professions of Africa de Sud (AHPCSA). Asociatia Osteopatica din Africa de Sud este organismul care reprezinta osteopatii in Africa de Sud si indeplineste standardele prevazute de lege. Practicanții care nu respectă aceste standarde nu au voie să practice osteopatia în Africa de Sud. Nu există scoli de osteopatie pe teritoriu. Unele asigurări private asigura suport osteopatiei.

  În 2015, pe site-ul OASAO sunt listati 31 de osteopati.

  Referinte: Osteopathic Association of South Africa (OSAO)
  Presedinte:
   Dr Gary Riley
  Tel: 021 671 4338 / adresa site: http://www.oasa.pro/

  Titlul de osteopat este reglementat și profesia in desfasurare în Andorra. Utilizarea titlului respectă aceleași condiții ca și Franța. Osteopatia este susținută de unele asigurări private.

  În 2014, patru osteopati erau înregistrați în Andorra pentru o populație de 85.293 de locuitori.

  Profesia de osteopat nu este încă reglementată. Lipsa reglementării înseamnă că profesia nu este protejată. Deci, oricine se poate proclama un osteopat, oricine poate preda oriunde de la 60 de ore la 5000 de ore. Registrul argentinian al osteopatilor (ROA) acceptă doar un nivel ridicat de pregătire. 1.500 de ore cu normă parțială pentru profesioniștii din domeniul sănătății și 5.000 de ore cu normă întreagă. Astfel, eticheta DO, MROA (diploma de osteopatie, Membru al Registrului Osteopatilor din Argentina) este un angajament de competență și etică pentru pacienți.

  In 2015, 33 de osteopati sunt membri ai ROA (populație: 41,446 milioane de locuitori).
  Referinte: Registro Argentino de Osteopatas (ROA)
  Presedinte:
  Margarita Campos D.O.
  Tel: 011 1549167169  / adresa site: https://www.registrodeosteopatas.org/

   

  Profesia a fost reglementată din 1991 în Australia. Asociația Australiană de Osteopatie (AOA) a fost înființată în 1955 și a devenit o agenție federală în 1995. Astăzi ea reunește osteopati din toate statele și teritoriile din Australia. Legea privind profesiile în domeniul sănătății din 2005 cere ca osteopatii să fie înregistrați în repertoriul național pentru practică în Australia. Osteopatii sunt formati in 5 ani de studii universitare. Numai absolvenții cu calificare completă au dreptul de a se numi în mod legal osteopati. Osteopatia este susținută de unele asigurări private. Medicii generalisti pot trimite pacienți cu boli cornice la osteopati, iar guvernul federal oferă rambursări pentru un număr limitat de tratamente.

  Referinte: Australian Osteopathic Association (AOA)
  Presedinte : Dr Patricia THOMAS Federal Office Suite 4, 11 Railway Street Chatswood NSW 2067 / Postal adresse  Box 5044 Chatswood West NSW 1515 AUSTRALIE
  Tel : 1800 467 836 / adresa site:   http://www.osteopathy.org.au/
  In 2015,  aproximativ 1900 de osteopati sunt înregistrați pe site-ul AOA pentru o populație de 23 de milioane de locuitori.

  Profesia nu este încă reglementată în Austria. Osteopatii se inscriu la Societatea Austriaca de Osteopatie (Österreichische Gesellschaft für Osteopathie). Conform unei legi din 1984, numai medicii și paramedicii pot practica anumite discipline neconvenționale. Osteopatia a fost autorizată în Austria pentru medici și fizioterapeuți de la începutul anului 1990. Osteopatia este susținută de anumite asigurări private, prețul unei consulttatii variaza de la 70 la 130 EUR.

  Referinte : Österreichische Gesellschaft für Osteopathie (OEGO)
  Presedinte: Mag Priska Wikus, MSc DO, Schottenfeldgasse 85/7 1070 Wien (Autriche)
  Tel: 06 887 + 43699119  / adresa site: http://www.oego.org/pages/de/startseite.php

  In 2010, distribuția practicanților a fost următoarea: osteopati DO (ex-fizioterapeut) : 200, medici osteopati DO: 50, fizioterapeuți osteopati DO: 350.
  In 2015,  au fost inregistrati 389 de practicanti in OEGO, pentru o populație de 8,220,000.

  Profesia nu este încă reglementată în Belgia, deși a fost recunoscută de Legea Colla din 29 aprilie 1999. Osteopatii sunt înregistrați in Grupul National Reprezentativ al Osteopatilor Profesionisti (GNRPO). În 1980, osteopatii belgieni au creat structurile necesare autoreglementării profesiei lor. În special, au organizat uniunile profesionale care au înființat comitetele de etică. A fost creată și Academia belgiană de osteopatie. Sindicatele profesionale au creat, de asemenea, GNRPO pentru a standardiza profesia și a o reprezenta autorităților publice. Belgia, care a avut un monopol medical mai accentuat decât cel al Franței, a lansat o consultare ampla privind medicina neconvențională și ministrul sănătății, dl Colla a prezentat un proiect de lege în cadrul procedurilor parlamentare, cu deputatul Paul Lannoye. Această activitate parlamentară va conduce, la 22 aprilie 1999, la o lege-cadru legalizând osteopatia. În 2001 și 2002 au fost luate texte care confirmă procesul de legalizare și stabilirea criteriilor pentru structurile profesionale înregistrate la Consiliul de Stat belgian. Această lege belgiană și-a găsit inspirația directă în rezoluția europeană și va fi o rampă de lansare pentru Franța, deoarece, după textul belgian, ministrul francez Bernard Kouchner va stabili un comitet de lucru interministerial, sub conducerea Prof. Guy Nicolas, pentru a legaliza profesiile de osteopat și chiropracticieni, conducând la articolul 75 din legea privind drepturile pacienților și calitatea sistemului de sănătate. În prezent, principalele cerinte ale osteopatilor privesc protecția pacienților lor și cer acces la examene paraclinice necesare pentru practica efectivă (radiografie, scanare CT, RMN, …). Ei solicită, de asemenea, autorităților publice să pună în aplicare mijloacele care să permită pacienților să poată recurge linistiti la tratamente osteopaticei, fără teama de a se adresa unor practicieni care nu sunt cu adevărat profesioniști în domeniul osteopatiei. Datorită sistemului regional de guvernare din Belgia, drepturile de practică ar putea varia în funcție de faptul dacă vă exercitați profesia în Valonia sau Flandra.

  Grupul National Reprezentativ al Osteopatilor Profesionisti (GNRPO) este organizația federativa a Uniunii Profesionale Osteopatice belgiene, recunoscută prin decret regal.

  Sindicatele profesionale, recunoscute și de Consiliul de Stat și de Ministerul Sănătății, au aderat la Carta GNRPO, care definește obiective comune. Misiunea lor este:

  GNRPO are mandatul de a reprezenta uniunile profesionale cu autoritățile publice, reunește toți profesioniștii osteopati care se angajează să respecte criteriile de practică definite de uniunile profesionale. El se ghidează pentru nivelul de pregătire a osteopatilor care figurează în listele sale. În Belgia există două școli de limbă olandeză, care antrenează numai profesioniști din domeniul medical și paramedical. Pe partea francofonă, Universitatea Liberă din Bruxelles, oferă formare în 6 ani. Osteopatia este acoperită de toate asigurările private la o rată de 10 euro, de cinci ori pe an.

  Grupul National Reprezentativ al Osteopatilor Profesionisti (GNRPO) este format din 4 asociatii.

  Presedinte : Eric Dobbelaere, boulevard des Invalides 188 – 1160 Bruxelles BELGIQUE   Tél: 0032 56 423737 / adresa site: http://www.gnrpo.be/fr/gnrpo-d%C3%A9finition

  Ianuarie 2013 –  sunt peste 1500 de osteopati, si in fiezare an sunt inregistrati 60 – 70 osteopati. Pe site-ul GNRPO sunt inscrisi: 569 osteopati DO, 30 medici osteopati, 150 kinetoterapeuti osteopati DO. Demografia: 11 milioane de locuitori.

  Profesia nu este încă reglementată, iar din anul 2001, osteopatia este o specialitate a fizioterapiei.

  In martie 2013, o comunicare a R.Br.O precizează că osteopatia este recunoscută ca profesie pe piața muncii din Brazilia. Profesia de osteopat este identificata sub numărul 2261-10.

  Referinte: Registro Brasileiro dos Osteopatas (R.Br.O.)
  Presedinte: Ana Paula FERREIRA Rua Visconde de Pirajá 547, 917 – Ipanema Rio de Janeiro – 22410003 BRESIL
  Tel: (21) 2259-2487 / adresa site: http://registrodososteopatas.com.br/index.php/pt/
  In 2015 –  67 osteopati sunt inscrisi pe site-ul R.Br.O. pentru o populatie de 202 milioane de locuitpril.

  Profesia nu este încă reglementată în Canada. Legile care guvernează practica profesională din Canada intră numai sub jurisdicția provincială. Cu toate acestea, medicina osteopatică are statut juridic în cinci provincii canadiene. În New Brunswick, Columbia Britanică, Alberta și Ontario, osteopatii pregătiți de americani pot aplica pentru acreditare fie la Colegiul Medicilor, fie de la Asociația Medicală Provincială și obtin astfel o practica completa. Practica lor este, prin urmare, asociată cu actul medical. AOC, fondată în 1926, reprezintă absolvenți ai colegiilor de medicină osteopatică acreditați de asociațiile osteopatice canadiene și americane.

  Referinte: Association Canadienne de l’Ostéopathie (OCA)
  Président: Joel Pash, 16945 Leslie Street, Unit 18 Newmarket, ON L3Y 9A2
  Tél: 1-800-240-7071 / adresa site:  https://www.osteopathic.ca/

  Profesia nu este reglementată în Cipru, iar utilizarea titlului urmează aceleași condiții ca și Grecia. Osteopatii se inscriu in Registrul Osteopatilor Greci (Registrul Osteopatilor Greci).

  Referinte :Greek Register of Osteopaths (GRO) – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΩΝ (Ε.Σ.Ε.Ο)
  Presedinte : Skotiniotis E Yangelos, Hérodote 19, 10674 Kolonaki ATHENS GR
  Tél: 210 6819179 / adresa site:  https://www.osteopathy.gr/

  Un osteopat DO inscris pe site-ul GRO pentru o populatie de 1 172 458 locuitori in Cipru.

  În 2008, suntem martorii creării primului scaun de medicină osteopatică din Havana. Cursurile de osteopatie sunt recunoscute de Ministerul Cubanez al Sănătății.

  Profesia nu este încă reglementată în Danemarca. Osteopatii se inscriu in Registrul Osteopatilor din Danemarca (Dansk Osteopat Forening). Ca și în multe țări din Europa, în 1970, Danemarca reglementează actele de osteopatie pentru cadrele medicale. Este o definiție negativă care este propusă cu limite: orice lucru care nu este interzis în mod expres este permis. În plus, există o reglementare specifică pentru chiropraktori, printr-o lege din iunie 1991. În 2000, a fost drschisa prima școală de osteopatie din Danemarca în asociere cu școala Maidstone ESO din Regatul Unit, dar încă sunt putine certificate de osteopatie în Danemarca. Doar o societate de asigurari private deconteaza tratamentele osteopatice pentru 8 sesiuni pe an cu indicație medicală.

  Referinte: Dansk Osteopat Forening (DOF) Osteopatisk klinik Farum Hovedgade 52 3520 Farum DANEMARK.
  Presedinte: Claudio Colombi DO.
  Tél: 0045 5 573 88 44  / adresa site:   https://www.danskeosteopater.dk/

  In 2015, sunt 65 osteopati inscrisi pe site DOF pentru o populatie de 5,627 milioane locuitori .

  Această profesie a fost reglementată și recunoscută de Ministerul Sănătății din Elveția începând cu 21 noiembrie 2002. Osteopatii sunt înregistrați la Federația Osteopatică (FSO) înființată în 2005. Profesia de osteopat a fost recunoscută de Ministerul Sănătății, dar situația osteopatiei în Elveția rămâne deosebită. Nu există reglementări naționale privind medicamentele neconvenționale.  Cantoanele au libertatea  să interzică sau să autorizeze acest tip de practică. Într-adevăr, osteopatia apare în unele legi cantonale. Din cele 26 de cantoane, 6 recunosc  osteopatia (Basel, Berna, Fribourg, Solothurn, Geneva și Vaud). De la începutul anului 2003, aceasta a permis practicanților să prezinte un dosar autorităților sanitare cantonale pentru a obține un drept de cantonament. Mai mult, acest drept de practică este condiționat de obținerea diplomei intercantonale de osteopatie (diplomă de stat). Puteți vedea criteriile de acces la acest examen  aici:  http://www.gdk-cds.ch/index.php?id=393&no_cache=1

  Activitatea de asociere a structurilor profesionale este în curs de desfășurare pentru a permite reglementarea la nivel național. Conferința directorilor de sănătate cantonală a emis directive către cantoane pentru a reglementa osteopatia și a definit modalitățile de primire a unei diplome inter-cantonale în domeniul osteopatiei. Formarea necesară sustinerii examenului intercantonal este de 5 ani de studii cu normă întreagă plus 2 ani de asistentă începând cu 1 ianuarie 2007. Perioadă de tranziție desfășurata până la 31 decembrie 2012 permite osteopatilor care se află în prezent în exercițiu, si care au absolvit cursurile (profesia medicală sau paramedicală urmată de studiile de osteopatie cu fracțiune de normă de peste 5 ani, minimum 1800 de ore) sa primeasca diploma intercantonală. Mai multe informații aici https://www.gdk-cds.ch/index.php?id=553&L=1

  În Elveția, osteopatia cu normă întreagă este în prezent predată în școlile private timp de 5 ani. Federația elvețiană a osteopatilor reunește osteopatii DO care sunt neconvenționali și îndeplinesc criteriile CDS (interlocutor privilegiat al profesiei cu statul). Tratamentele osteopatice sunt rambursate de asigurările complementare (mutuelles) cu condiția ca pacientul să fi subscris … Aceste restituiri se efectuează între 50% și 90% din prețul total al tratamentului, în funcție de tipul de asigurare complementară .
  Referinte : Fédération Suisse des Ostéopathes (FSO-SVO)
  Presedinte: Sebastian Byrde, Secrétariat FSO-SVO 2 route du Lac 1094 Paudex SUISSE
  Tel : +41(0) 58 796 33 30 / adresa site:  http://osteopathes-suisses.ch/

  In 2010: 800 osteopati DO, 20 de medici osteopati, 150 kinesioterapeuti osteopati.
  In 2015, FSO cuprinde peste 780 membri. Populatie: 8,2 milioane de locuitori.

  Osteopatia a fost recunoscută în țară ca o medicina alternativa și complementara din 1987. Autorizația este administrată de autoritățile de sănătate ale fiecărui emirat (7 în total) care funcționează independent. În Dubai, osteopatia face parte din DHA (Autoritatea de Sănătate din Dubai). Guvernul nu rambursează costul sedintelor de osteopatie, însă multe asigurări private oferă sprijin.

  Profesia este reglementată și titlul este protejat. Osteopatii se inscriu in Asociatia Osteopatica din Finlanda (Suomen Osteopaattiliitto). Această asociație a fost înființată în 1988. Titlu profesiei de osteopat protejat. Suedia, Norvegia și Finlanda au recunoscut începând cu anul 1994 o baza comuna de studii medicale. Studentii pot alege apoi o formare oficiala în medicina neconvenționala. Profesia de osteopat a fost integrată în legea profesiilor medicale din 1994. Un organism profesional de stat înregistrează toți practicienii și se ocupă de regulile profesionale. După 3 ani de studiu, studenții pot alege o formare oficială în domeniul osteopatiei. Există școli de 3 grade în Finlanda, două cu jumătate de normă în 4 sau 5 ani și una cu normă întreagă în 4 ani. Osteopatia este susținută de unele asigurări private, iar guvernul are grijă de tratamentul oferit în spitale.

  Referinte : Suomen Osteopatiayhdistys
  Presedinte : Petri Vuorjoki / Hôpital Eira Tehtaankatu 28 00150 HELSINKI
  Tel: 050-568 6823  / adresa site: https://osteopaattiliitto.fi/
  In 2010:  225 osteopati DO,  3 medici osteopati, 20 kinesioterapeuti osteopati.

  In 2015, sunt inscrisi 131 osteopati in Suomen Osteopaattiliitto pentru o populatie de 5 269 000 locuitori.

  Titlul de osteopat este reglementat și profesia in devenire. Osteopatii se inscriu in Registrul Osteopatilor din Franta (ROF). Registrul osteopatilor din Franța, creat în 1981, este frecvent consultat de guvern și în special în ceea ce privește lucrările pregătitoare pentru legea din 2002 și punerea în aplicare a decretelor din martie 2007. În prezent, ROF reprezintă asocierea celor mai mulți profesioniști în practică și solicită membrilor să respecte un cod de etică, singurul garant al calității terapeutice.

  Pentru a avea titlul de osteopat în Franța, trebuie să aveți o formare validată într-o unitate aprobată de Ministerul Sănătății sau să aveți o pregatire echivalenta cu cea definita de lege. Odată ce diploma este transmisă ARS, osteopatii primesc un număr de identificare regională (numărul ADELI). Osteopatia este susținută de unele asigurări private.

  La sfârșitul anului 2014, sunt publicate decretele și ordinele care marchează finalizarea lucrărilor de reengineering ale sistemului de pregătire in osteopatie. Noul dispozitiv va fi operațional până în septembrie 2015.

  Referinte: Registre des ostéopathes de France (R.O.F.)
  Presedinte : Stéphanie DURANTET 8, rue Thalès  33692 Mérignac Cedex
  Tel. 05 56 18 80 44 – adresa site: https://www.osteopathie.org/

  Ianuarie 2014: 12 249 osteopati DO, 1372 medici osteopati, 7539 kinesioterapeuti osteopati.  Demografia osteopatica: 21 876 osteopati pentru 65 350 181 locuitori (un osteopat pentru 2987 locuitori). Mai multe informatii: https://www.osteopathie.org/demographie.html

   GERMANIA

  Profesia de osteopat nu este încă reglementată în Germania. Osteopatii se inscriu in Registrul Osteopatilor Germani (Verband des Osteopathen Deutschlands), care lucreaza pentru recunoasterea osteopatiei ca profesie independenta. Istoria osteopatiei în Germania este relativ tânără. În anii 1950, ea a început sporadic cu osteopatii instruiți în străinătate. Distribuirea reală a început în anii 1980. Școlile din Franța și Belgia au creat “antene germane” pentru a instrui fizioterapeuții și medicii osteopati. În Germania, osteopatia nu este recunoscută în întregul său domeniu de competență. Osteopatii pot, totuși, practica ca un practicant de terapie alternativa (Heilpratikers). Încă din anul 1873, libertatea de a trata a existat și în 1939 a fost stabilit statutul de “Heilpraktiker” (practician în domeniul sănătății). Heilpraktiker deține o “licență de practică” după ce a trecut în fața unei Comisii federale germane. Anumite acte aparținând medicilor le sunt interzise (prescrierea medicamentelor care fac obiectul unei prescripții medicale, practica vaccinărilor, livrările …). Osteopatii germani caută un statut distinct de cel al Heilpraktikerului.

  Referinte : Verband des Osteopathen Deutschlands (V.O.D.)
  Presedinte: Marina Fuhrmann D.O. MSP Untere Albrecht Str.15 – D–65185 WIESBADEN – ALLEMAGNE
  Télefon: 0611 5808975 – 0 ; adresa site: http://www.osteopathie.de

  In 2014, aproximativ 2279 osteopati sunt înscrisi pe site-ul VOD pentru o populație de 82 de milioane în Germania, incluzând 1448 de osteopati exclusiv DO (heilpraktiker), 61 de medici osteo (Arzt) și 770 kine-osteo DO (fizioterapeut).

  Profesia este reglementată, iar utilizarea titlului respectă aceleași condiții ca și cele din Regatul Unit. Aceste teritorii sunt gestionate de GOsC (Consiliul Osteopatic General). La 15 ianuarie 2015, promulgarea legii care impune obligativitatea ca osteopatii care practică Gibraltar să fie înregistrați în  GOSC și apoi Gibraltar Medical Registration Board.

  Referinte: The General Osteopathic Council (GOsC) 
  Presedinte: Alison White Osteopathy House 176 Tower Bridge Road  London  SE1 3LU UK
  Telefon: +44 (0) 20 7357 6655; adresa site: https://www.osteopathy.org.uk/home/

  In 2015, 6 osteopati DO sunt inscrisi pe site-ul GOsC pentru o populatie de 29 335 locuitori.

  Profesia nu este încă reglementată în Grecia. Osteopatii sunt înregistrați în Registrul Grecesc al Osteopatilor (Greek Register of Osteopaths). Osteopatii în exercițiu sunt în negocieri cu Consiliul Ordinului Medicilor pentru a crea un statut juridic al profesiei.

  Referinte : Greek Osteopathic Association (Anciennement Greek Register of Osteopaths : GRO) – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ
  Presedinte: Skotiniotis E Yangelos,  Hérodote 19, 10674 Kolonaki ATHENS GR
  Telefon: 210 68 19 179; adresa site: https://www.osteopathy.gr/portal/

  30 osteopati DO inscrisi pe site-ul Ε.Σ.Ε.Ο pentru o populatie de 10 800 000 locuitori.

  Profesia nu este încă reglementată în Irlanda, un proces de recunoaștere este în curs de desfășurare de către Ministerul Irlandez al Sănătății. Osteopatii se inscriu in Consiliul Osteopatic Irlandez (Osteopathic Council of Irland). Consiliul Osteopatic al Irlandei (OCI) s-a născut în octombrie 2008, prin fuziunea celor două asociații profesionale din Irlanda: Asociația Osteopatică din Irlanda (IOA) și Asociația Osteopatilor din Irlanda (AOI). În septembrie 2008, cele două asociații au acceptat un acord de fuziune. Pentru a vă alătura, trebuie să aveți un grad de specializare în osteopatie (minim 4 ani cu normă întreagă sau 5-6 ani cu fracțiune de normă), 1000 ore supravegheate de școlarizare clinică, răspundere profesională completă. În 2009, OIC a adoptat orientările europene, precum cele elaborate în cadrul FORE (Forum pour la réglementation de l’ostéopathie en Europe), ca bază academică și profesională pentru termenii și condițiile sale de aderare. Osteopatia este acoperită parțial de asigurările private de sănătate. Costurile tratamentelor pot fi deduse din impozite.

  Referinte: Osteopathic Council of Ireland (OCI)
  Presedinte: Cameron Paulberg, 3 Terenure Road West Terenure, Dublin 6W, IRELAND
  Telefon: +353 (0)1 676 8819; adresa site:  https://www.osteopathy.ie/

  In 2014 sunt inscrisi 129 de osteopati in OCI. Populatia: 4.487 milioane de locuitori.

  Această profesie este reglementată în Islanda în conformitate cu Regulamentul 229/2005. Osteopatii se inscriu in Registrul Osteopatilor din Islanda (Osteopathylag Islandes). Registrul islandez a fost înființat în 2002. Scopul său principal este de a promova și proteja interesele osteopatiei în Islanda. În ciuda dimensiunii sale reduse, această asociație a fost recunoscuta si osteopatia a fost inregistrata ca o profesie de sănătate la Ministerul Sănătății din Islanda. Nimeni nu poate lucra sau nu poate fi numit osteopat în Islanda, fără a fi înregistrat ca atare la Ministerul Sănătății care solicită avizul Registrului înainte de a acorda o înregistrare. Este necesară o formare în osteopatie de 4-5 ani. Guvernul islandez rambursează integral consultările osteopatice, iar activitățile de osteopatie sunt scutite de TVA.

  Referinte : The Icelandic Osteopathic Association (OI -Osteópatafélag Íslands)
  Presedinte: Harald Magnusson, Kelduhvammur 14-02  220 Hafnarfjörður.

  Adresa site: http://www.osteopatia.is/

  In 2015 sunt inscrisi 3 osteopati DO pe site-ul OI. Populatia Islandei este de  317 mii de locuitori.

  Profesia nu este încă reglementată în Israel. În martie 2013, Asociația Osteopatică Profesională din Israel (RA) și Asociația Osteopatică Israeliană (IOA) se unesc și formează Registrul Osteopatilor din Israel (IRO). Obiectivul său este de a menține standardele profesionale și etice pentru osteopati prin menținerea examenelor de admitere pentru noii solicitanți, precum și asigurarea respectării stricte de către toți membrii a Codului de etică și a standardelor de conduită profesională. . Trebuie să fi terminat un curs într-o instituție acreditată de GOsC. Practicanții se angajează in obligația de formare continua.

  Referinte: רשימת האוסטאופתים בישראל The Israeli Register of Osteopaths
  5 Ahi Dakar Raanana Israel 43259
  Telefon: +972 777 020202: adresa site: https://osteopathy.org.il/en/

  In 2015 sunt 80 de osteopati in Israel pentru o populatie de 8 904 373 locuitori.

  Profesia nu este încă reglementată în Italia, însă recunoașterea profesiei este studiată de autoritățile italiene. Osteopatii sunt înregistrați în registrul osteopatilor italieni (Registro degli Osteopati d’Italia). Nu există o reglementare națională specifică a medicamentelor neconvenționale. La 15 octombrie 2002, regiunea Piemonte a adoptat o lege regională pentru legalizarea și recunoașterea osteopatiei prin crearea unui registru și stabilirea unor standarde minime de pregătire între 5.000 ore de ore și 750 de ore de formare în funcție de profesie. Pentru a practica în Italia, este necesară formarea cu frecvență redusă de 5 ani sau cu normă întreagă de 5 ani, cu pregătire clinică. Osteopatia este parțial acoperită de unele asigurări private.

  Referinte: Registro degli Osteopati d’Italia (ROI)
  Presedinte: Paola Sciomachen  C.so Vercelli, 35 20144 Milano
  Telefon: 02 48199758; adresa site: http://www.registro-osteopati-italia.com/

  Numar osteopati DO: 600, medici osteopati DO: 150, kinetoterapeuti osteopati DO:  600. Populatia: 60,770 milioane de locuitori.

  In 2012 sunt 1502 de osteopati inregistrati.

  Osteopatia nu este reglementată. Osteopatii se inscriu la Federatia Japoneza de Osteopatie (JOF), infiintata in 1993. JOF reuneste 3 asociatii: Asociatia Osteopatiei Japoneze (AJOA), Academia de Osteopatie din Japonia (JOA) si Asociatia de Osteopatie Kansai (KOA). ). Membrii JOF se angajează să promoveze un examen de certificare și să efectueze cel puțin 40 de ore pe an de formare continuă  pentru a-și menține certificarea. Îngrijirea osteopatică nu este rambursată de sistemul de securitate socială din Japonia.

  Referinte:: 日本オステオパシー連合 Fédération Japonaise d’Ostéopathie (JOF) 2-21-8-101 Sakuragaoka Setagaya, Tokyo 156-0054.

  Adresa site: http://osteopathy.gr.jp/

  2015: 98 osteopati inscrisi pe site JOF. Populatia: 127,1 milioane de locuitori.

  Profesia nu este încă reglementată în Luxemburg, însă o cerere de legalizare a profesiei a fost depusă la autoritățile politice, fiind analoga cu articolul L372 din Codul francez de sănătate publică (articol abrogat). Osteopatii se înregistrează la Asociația Osteopatilor din Luxemburg (ALDO). Scopul ALDO este dezvoltarea și protejarea intereselor profesionale ale osteopatilor. Asigură reprezentarea și respectul pentru profesie. ALDO, al cărei statut a fost publicat în Memorialul Grand Ducal (2003), este reprezentativ pentru osteopatia din Marele Ducat al Luxemburgului. Prețul consultărilor oscilează între 50 și 100 de euro. Osteopatia este parțial acoperită de unele asigurări private.

  Referinte : Association Luxembourgeoise des Ostéopathes (ALDO)
  Presedinte: Jean Bofferding 17, rue du Moulin L-9650 Esch-sur-Sûre Luxembourg
  Telefon: +352 899 990; adresa site: http://www.osteopathie.lu/

  2010: 25 osteopati DO si 13 osteopati non DO inscrisi pe site ALDO pentru o populatie de 490 mii de locuitori.

  In 2015, ALDO numara 50 inscrisi pentru 517 000 locuitori.

  Profesia este reglementată pe insula Malta. Există 3 osteopati pentru o populatie de 424 mii de locuito

  Profesia a fost reglementată în Regatul Unit începând cu 1 iulie 1993. Osteopatii au un statut de practician independent de consultanța, la fel ca medicii și chirurgii stomatologi. Pentru a putea exersa, osteopatii au obligatia de a se inscrie in General Osteopathic Council (GOsC) . În conformitate cu legea obișnuită, orice persoană “necalificată” poate practica medicina cu condiția să nu se califice ca medic de medicină. La 1 iulie 1993, osteopatia a beneficiat de “actul osteopatic”, semnat de regina Elisabeta a II-a. Consiliul General Osteopatic guvernează profesia din Marea Britanie. GosC  a fost înființat pentru a înregistra osteopatii care au îndeplinit cerințele pentru o practică sigură de osteopatie, pentru a proteja pacienții și pentru a menține standardele. Doar practicanții înscriși in GOsC pot purta titlul de osteopat. Educația continuă este obligatorie. Anglia este prima țară europeană în care a fost înființată o formare cu normă întreagă. În 2004, aproximativ 4000 de osteopati au practicat legal o practică osteopatică în Regatul Unit. Formarea este universitară, iar osteopatii, recunoscuți începând cu 1993, sunt mai mult de 90% compuși din non-medici, non-fizioterapeuți. GOSC elaborează un plan pentru reevaluarea osteopatilor care urmează să fie introdus între 2011-2012. Cerințe de înregistrare: Puteți să vă înregistrați la GOSC dacă aveți o diplomă de osteopatie de la o școală acreditată de GOsC. Va trebui să încheiați asigurarea de răspundere civilă. Va trebui să oferiți o verificare a cazierului judiciar. Înregistrarea este pentru o perioadă de 12 luni, după care va trebui să vă reînnoiți licența. Vi se va cere să raportați orice probleme de sănătate, proceduri penale sau civile și respectul pentru Dezvoltarea Profesională Continuă (CPD). De asemenea, va trebui să furnizați detalii despre asigurarea dvs. de răspundere profesională actuală și să plătiți taxele de reînnoire. Dezvoltarea profesională și controlul continuu al cunoștințelor: Osteopatii trebuie să-și păstreze cunoștințele și cunoștințele actualizate cu un program de dezvoltare profesională continuă (CPD). Aceasta poate include prelegeri, seminarii, cursuri, sesiuni de practică, studii individuale sau alte activități care pot avansa dezvoltarea profesională a unui osteopat. GOsC necesită cel puțin 30 de ore de formare continuă în fiecare an, din care 15 ore trebuie asociate cu alți osteopați. Osteopatia este susținută de unele asigurări private.

  Referinte: The General Osteopathic Council (GOsC) 
  Presedinte: Alison White Osteopathy House 176 Tower Bridge Road  London  SE1 3LU UK
  Telefon: +44 (0) 20 7357 6655 ; adresa site:  https://www.osteopathy.org.uk/home/

  In 2015, pentru o populatie de 63,5 milioane de locuitori in Marea Britanie, sunt 4600 osteopati DO inscrisi pe site GOsC. 86% practicanti in Anglia, 3,2% in Scotia, 2,4% in Tara Galilor, 0,4% in Irlanda de Nord si 8,4% profeseaza in strainatate.

  Titlul de osteopat este reglementat și profesia este in devinere în principate. Utilizarea titlului respectă aceleași condiții ca și Franța. Articolul 2 din Ordinul ministerial nr. 2009-295 din 10 iunie 2009  modificat prin Decretul ministerial nr. 2008-483 din 1 septembrie 2008 privind actele și condițiile de practică a osteopatiei prevede: «Maseurii – kinetoterapeuții autorizați să practice în Monaco, deținătorii unei diplome sau a unei autorizații menționate la articolul 4, nu pot combina practica de masso-kinetoterapie și utiliza profesional  titlul de osteopat din1 Septembrie 2011 “. Cu toate acestea, trebuie să fii de naționalitate Monaco și să prezinți toate garanțiile de moralitate. Osteopatia din Principat nu este supusă TVA. Osteopatia este susținută de unele asigurări private.
  2015: 5 osteopati pentru o populatie de 36 950 locuitori.

  Această profesie nu este reglementată în Norvegia. Osteopatii sunt înregistrați în Norsk Osteopath Forbund. În Norvegia, legea din ianuarie 1936 reglementează practica osteopatiei pentru non-medici, dar conferă acestora doar un drept de a exercita anumite limite și nu un statut special. Legea din 1 iunie 1936 a servit drept model pentru Suedia și Danemarca. Nu există un monopol al medicinei. Din 2003, Parlamentul norvegian recunoaste osteopatia ca profesie independentă. Regulamentul este pe drum. Norsk Osteopathe Forbund (NOF) este o organizație pentru osteopatii norvegieni înființată în 1993. Aproximativ 90% dintre osteopatii din Norvegia fac parte din NOF. Suedia, Norvegia și Finlanda au recunoscut începând cu anul 1994 un nucleu comun de studii medicale. Stuedntii pot alege apoi formarea  oficiala într-o  medicina neconvenționala. O școală, Academia Norvegiană de Osteopatie (NAO) (fostă Colegiul Norvegian de Osteopatie, NHO) lucrează foarte activ din 1999 pentru recunoașterea osteopatiei ca profesie independentă. Absolventii NOA respectă standardele etice impuse de legea practicanților din domeniul sănătății din 1999. NAO lucrează în parteneriat academic cu Scoala Europeană de Osteopatie (ESO) din Anglia, care este una dintre școlile acreditate în Regatul Unit. Cursurile  se desfășoară la Oslo. Acest program de formare continuă, există încă din 2008. Osteopatia nu este susținută de asigurările private.

  Referinte: Norsk Ostéopathe Forbund (NOF)
  Presedinte:  
  Helge Skåtun Leder Postboks 6731 Etterstad 0609 Oslo NORVEGE
  Tel: + 47 950 00 505; adresa site: http://osteopati.org/

   In 2015: 237 osteopati inscrisi in NOF, pentru 5,150 milioane de locuitori.